Palkkakartoitus yli työehtosopimusrajojen kirjattava lakiin

 

Suomen Kuvalehti uutisoi viime viikolla, että hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen samanpalkkaisuusohjelma on jäänyt tavoitteistaan pahasti jälkeen. Tavoitteena on nostaa naisten palkat 85 %:iin miesten palkoista vuoteen 2015 mennessä, mutta toistaiseksi eroa on onnistuttu kaventamaan vain vaivaisella prosentilla: ohjelmasta sovittaessa, vuonna 2005 naisten ansioiden osuus miesten ansioista oli 80,7%  ja viime vuonna 81,8%. Tulos on toisin sanoen surkea. Palkkaerot pysyvät kiveen hakattuina kuten viimeiset sata vuotta.
 
Palkkaeroja on kahta tyyppiä. Yhtäältä samoista tehtävistä maksetaan naisille huonompaa palkkaa. Toisaalta työmarkkinat ovat jakautuneet voimakkaasti miesten ja naisten aloihin. Näihin kahteen palkkaerojen tyyppiin tepsivät osittain eri konstit: yritysten sisällä palkkaeroja pitää kaventaa palkkaratkaisuja kehittämällä, mutta samaan aikaan on pyrittävä eroon kahtiajaosta mies- ja naisaloihin.
 
Samaan aikaan Helsingin Sanomat uutisoi, että sukupuolten eriarvoisuus työelämässä on kasvanut. Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan naiset kärsivät työelämän alati lisääntyvistä tehokkuusvaatimuksista miehiä enemmän. Siinä, missä miehet kokevat työelämän muutosten tuoneen parannusta tilanteeseensa, naisille muutokset ovat merkinneet vaikutusmahdollisuuksien vähenemistä.
 
Palkkaeroihin työn muuttuminen naisten osalta rankemmaksi ei siis ole vaikuttanut.
 
Miesten ja naisten välisten palkkaerojen kaventamisen pitäisi olla 2010-luvun työmarkkinapolitiikan keskeineni tavoite. Ay-liikkeellä on merkittävä rooli palkkaerojen kaventamisessa. Ay-liikkeen sisäistä demokratiaa pitää parantaa – vahvoilla miesaloilla on oltava kanttia osoittaa solidaarisuutta heikommin palkatuille naisaloille. 
 
Jotta palkkaeroja voidaan kaventaa, tarvitaan myös luotettavaa tutkimustietoa. Eri aloilla työskentelevien palkkoja on nykyisin vaikea päästä vertaamaan. Siksi lakiin pitää lisätä säännös, joka velvoittaa vertailun tekemiseen yli työehtosopimusrajojen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.