Kysely apurahansaajille

Alla kysely apurahansaajille. Tarkoituksena on saada myös lyhyet, alle neljän kuukauden apurahat vakuutuksen piiriin, aivan kuten Vihreät ovat avoimessa kirjeessään ministeri Hyssälälle vaatineet. Selvitettävänä on myös työttömyysturvan toteutuminen.

Kysely on avattu osoitteessa http://www.webropol.com/apurahansaaja.net. Kyselyyn kirjautumissalasana on "vakuutus". Kysely on avoinna helmikuun loppuun asti.

Taidetta ja tiedettä apurahan turvin tekevät ovat olleet oikeutettuja lakisääteiseen eläke- ja tapaturmavakuutukseen vuoden 2009 alusta lukien. Vakuuttamista hoitaa Mela.

Lain mukaan vakuuttamisvelvollisuus ratkaistaan aina apurahakohtaisesti ja vakuuttamisen edellytyksenä on vähintään neljän kuukauden yhtäjaksoinen työskentely.

Tieteen ja taiteen alan ammattiliitot toteuttavat yhdessä Melan kanssa kyselyn, jolla pyritään kartoittamaan, kuinka paljon apurahalla tehtävää työtä jää lakisääteisen vakuuttamisen ulkopuolelle laissa olevan neljän kuukauden työskentelyehdon takia. Kyselyn tulosten perusteella tavoitteena on kehittää apurahansaajien sosiaaliturvaa edelleen.

Kysely löytyy osoitteesta www.webropol.com/apurahansaaja.net ja siihen pääsee kirjautumaan salasanalla "vakuutus".

Kysely on avoinna helmikuun loppuun asti. Vastaaminen vie noin viisi minuuttia ja vastaukset käsitellään anonyymisti.

Kiitos avustasi!